Biznis

Stiže Yuri Cortez

Vrhunski gastro event povodom 25 godina restorana Fešta na otoku Žut

Vrhunski gastro event povodom 25 godina restorana Fešta na otoku Žut
promo

Restoran Fešta na otoku Žut (otok iz skupine Kornatskih otoka) svečano će u utorak i srijedu, 4. i 5. rujna, obilježiti 25 godina uspješnog poslovanja organizacijom vrhunskog gastronomskog eventa.

Stižu chefovi iz zemlje i svijeta - Dino Galvagan, Tom Gretić, David Skoko, Hrvoje Zirojević i Josip Vrsaljko, ali i nositelji Michelinovih zvijezdica Felice Sgarra, Massimo Camia, Giuseppe Costa i Cristian Torsiello - spravljati delicije na temu „Plava riba i riba dubokog mora u vrhunskoj gastronomiji“.

Ovo vrhunsko kulinarsko događanje uz direktora HTZ-a posjetit će i obići Yuri Cortez, proslavljeni fotoreporter AFP-a, koji je simpatije svijeta zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, te koji zajedno sa svojom obitelji na poziv HTZ-a boravi u Hrvatskoj od 31. kolovoza do 7. rujna.    

Tema gasto eventa je „Plava riba i riba dubokog mora u vrhunskoj gastronomiji“ jer je cilj dokazati kako se od plave ribe, koja je unatoč svojim nutritivnim i gastronomskim  vrijednostima nepravedno zanemarena u ugostiteljskim objektima, mogu napraviti vrhunske gastronomske delicije.

Nakon večere od deset sljedova (utorak, 4. rujna) uslijedit će „Zdravi doručak u vrhunskoj gastronomiji” (srijeda, 5. rujna) kada će kuhari pokazati svoju kreativnost u pripremi jutarnjih delikatesa. Ova dva kulinarska eventa samo su glavne atrakcije dvodnevnog uživanja za sva čula u jedinstvenom okruženju.

Primjerice, barmen svjetske klase Marin Nekić ima važnu ulogu uparivanja lokalnog „herbarija“ s vrhunskim destilatima, a s ciljem rađanja originalnih koktela kako bi se skrenula pozornost na jedinstvenost i raznovrsnost kornatskog krša i zemlje.

 


Reci što misliš!