za još bolje vino
Noćna berba novost je u hrvatskom vinogradarstvu
Zbog velikih vrućina, ranije no inače, počela je berba grožđa. Ali, također zbog sparine, ona se radi noću.
Zbog velikih vrućina, ranije no inače, počela je berba grožđa. Ali, također zbog sparine, ona se radi noću.
Vino je, kažu, bolje, a i radnici se ne preznojavaju. Hrvatski vinari tek uvode ovu tehniku branja grožđa!
Velike vrućine beračima stvaraju probleme, pa je ugodna noć pun pogodak za njih, a strojno branje, ubrzava proces.
Ali noćna je berba sjajna i za najkvalitetnija vina.
U Erdutskim vinogradima znaju da noćne temperature itekako odgovaraju tek ubranom grožđu pa ta temperatura smanjuje mogućnost bolesti i nepoželjnih kemijskih spojeva, donosi RTL.
Vezane vijesti
-
ŽK Zadar organizira vinski tečaj Vinoljubac, zajedno s tvrtkom Eno expert d. o. o. iz Zagreba i u 2018. godini
-
Manifestacija je održana u organizaciji Udruženja vinarstva pri HGK te udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, a stručna javnost i svi zainteresirani imali su priliku kušati mlada vina berbe 2017. godine.
-
Hrvatska vina oduševljavaju brojne ljubitelje dobre kapljice, a kvalitetu hrvatskih vina prepoznali su i čitatelji USA Todayja koji su upravo Hrvatsku prepoznali kao jednu od najboljih te je uvrstili na prestižnu top listu od deset najboljih vinskih regija na svijetu
-
Izdvojeno
-
Često si zabrinut/a? Bojiš se neuspjeha na ispitnim rokovima? Ne možeš se koncentrirati na učenje?
-
Tijekom prvog dana, više od sto korisnica već se pridružilo WomLife zajednici u želji da krenu živjeti zdravije.
-
Kao završna svečanost proslave 125.- e godišnjice planinarstva na zadarskom području održana je promocija monografije u Providurovoj palači u Zadru.
-
Kruh postoji u najrazličitijim oblicima i može biti vrlo različitog nutritivnog sastava, pa je dobro znati koliko koji ima kalorija.
Reci što misliš!