Biznis

ministar turizma

Gari Capelli u Zadru: Moramo školovati što kvalitetniji kadar

Gari Capelli u Zadru: Moramo školovati što kvalitetniji kadar
HRT centar Zadar

Pod hitno moramo školovati što kvalitetniji kadar, iskoristiti za to zimu jer vraćaju nam se Grčka, Turska i okruženje zapadne Afrike, sljedeće godine bit će žestoka utakmica - kazao je ministar turizma Gari Capelli u Zadru, gdje se susreo sa zadarskim županom Longinom i gradonačelnikom Dukićem.

- Bit će žestoka utakmica sljedeće godine. Imamo dobre igrače ali trebat će nam puno novca, pitali ste me puno oko boravišne postrojbe, mi ćemo morati dvostruko više uložiti u odnosu na ovu godinu da bi zadržali rezultat koji imamo ove godine na toj razini. 

Osvrćući se na druge teme razgovora s domaćinima, ministar je naveo kako je jedna od njih bila potpora koja bi s udruženim oglašavanjem išla ka povezivanju morem, prenosi Radio Zadar.  

- Odnosilo bi se to na povezivaje dviju obala između Italije i Zadra i okolice, na taj način ćemo napraviti iskorak i u avio prometu, uložili smo 30 milijuna ove godine, sad idemo dvostruko na 60 milijuna.

Spominjući brojke, Capellli je kazao kako se ovih dana s njima puno licitira, a ističe kako je trenutačno Hrvatska na rastu od 5-6 posto, što noćenja, što boravaka turista.  

Župan Longin ističe kako se mora puno raditi na edukaciji kadrova, te najavljuje:

- Već od jeseni pokrenut ćemo jednu širu edukaciju svih kadrova u turizmu, moramo podignuti ljestvicu puno više i težiti kvaliteti u svakom segmentu.  

Razgovarali smo i o novim tržištima koja bi trebali otvoriti i koja bi trebala privući kvalitetnije turiste na područje županije i grada – to su najprije azijsko te talijansko koje ćemo nastojati ove godine vratiti . Govorili smo i o avionskim linijama i našim projektima u Zračnoj luci koje se nadam što prije realizirati - izjavio je župan.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić najavio je intenzivniji rad na podizanju kvalitete smještaja u Zadru, posebice hotelskog. 

Hotelijerstvo podiže kvalitetu, razinu turizma kako u Hrvatskoj tako i u Zadru, toga smo svjesni i na tom ćemo intenzivno raditi, kazao je Dukić nakon sastanka s ministrom Capellijem. 


Reci što misliš!