Biznis

edic zadar

Otvoreni natječaji za male i srednje poduzetnike

Otvoreni natječaji za male i srednje poduzetnike

Informacijski centar Europe Direct Zadar, kao glavno informacijsko sredstvo Europske unije u Zadarskoj županiji Vam donosi informacije o otvorenim natječajima za gospodarstvenika , male i srednje poduzetnike.

S ciljem povećanja vidljivosti o dostupnim bespovratnim sredstvima omogućuje se da gospodarstvenici još više koriste dostupna bespovratna sredstva.

Više informacija i poveznice na natječaje možete pronaći na Facebook stranici Informacijskog centra Europe Direct Zadar

 

TRENUTNO OTVORENI NATJEČAJI:

 

Predmet Javnog poziva dodjela je bespovratnih sredstava za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini za sljedeća područja:

  • Izvedbene umjetnosti
  • Književno-nakladnička i knjižarska djelatnost
  • Vizualne umjetnosti
  • Audiovizualne djelatnosti (obuhvaćaju i djelatnost razvoja i proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja)

Cilj Javnog poziva je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja. Pravo prijave imaju:

  • trgovačko društvo i zadruga;
  • obrt;
  • ustanova (kojoj nije osnivač tijelo javne vlasti);
  • umjetnička organizacija;
  • djelatnosti slobodnih zanimanja (uključujući umjetnike koji obavljaju samostalnu djelatnost)
  • novonastali pravni ili fizički subjekti – j.d.o.o., d.o.o., obrt, umjetničke organizacije, ustanove, djelatnosti slobodnih zanimanja, zadruge (osim u području književno-nakladničke djelatnosti).

Potpore se odobravaju u visini do 85 % prihvatljivih troškova predloženog projekta. Javni poziv traje 30 dana od dana objave.

 

Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2018

Svrha (cilj) Poziva je dostizanje primjenjive razine standarda međunarodno priznatih razina kvalitete i sigurnosti u razmjeni roba i usluga kroz povećanje uporabe priznatih normi koje pridonose povjerenju kupaca, posebno u područjima poboljšanja kvalitete sustava upravljanja i povećanja sposobnosti za dokazivanje kvalitete sustava, čime bi se MSP-ovima olakšao pristup inozemnim tržištima i povećala konkurentnost. Ukupna alokacija za ovaj Poziv iznosi 38.000.000,00 kuna. Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća, a najniži iznos bespovratnih sredstava koji prijavitelj može ostvariti je 50.000,00 kuna, dok je najviši 380.000,00 kuna. Datum početka zaprimanja projektnih prijava je 14.05.2018. 

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge). Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000,00 kuna. Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 50.000,00 kuna. Intenzitet potpore označava udio sredstava s kojim davatelj potpore sudjeluje u financiranju predloženog projekta i može dosegnuti do 100%. Prijave se zaprimaju do 15.6.2018. godine.


Reci što misliš!