Biznis

22 člana klastera

Sve je spremno za četvrte Dane hrvatskog pršuta u Dubrovniku

Sve je spremno za četvrte Dane hrvatskog pršuta u Dubrovniku
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Najbolji proizvođači pršuta okupit će se 13. i 14. travnja u Dubrovniku na tradicionalnoj manifestaciji posvećenoj najvećoj hrvatskoj gastro ikoni

Na već tradicionalnim četvrtim Danima hrvatskog pršuta sudjelovat će 22 člana Klastera  „Hrvatskog pršuta“, koji okuplja proizvođače krčkog, istarskog, drniškog i dalmatinskog pršuta.

Po prvi puta manifestacija je podijeljena u dva dijela.

Dodjele nagrada najboljim pršutima i stručni dio s radionicama i okruglim stolom o suradnji znanosti i proizvođača, održat će se u petak 13. travnja u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.

U subotu, 14. travnja, pršutari se sele na Stradun. Tamo će se na manifestaciji  izložbeno-prodajnog karaktera desetak proizvođača pršuta predstaviti Dubrovčanima i njihovim gostima.

„Želja nam  je da se u sklopu manifestacije prezentiraju ponajbolji primjeri dobre prakse s područja  Dalmacije, Kvarnera i Istre, a druženjem i stručnim dijelom tijekom dva dana manifestacije, nastojimo pridonijeti jačanju brenda hrvatskog pršuta i njegovoj valorizaciji u prehrambenoj i turističkoj industriji“,istaknuo je Ante Madir, izvršni direktor Klastera „Hrvatskog pršuta“.

Da je riječ o iznimno kvalitetnom proizvodu potvrđuje i EU oznaka zaštićenog geografskog porijekla za krčki, dalmatinski i drniški pršut te izvornog porijekla za istarski.


Reci što misliš!