Biznis

...na dvije sjedalice

Potvrđeno da je Ramljak istovremeno radio za Agrokor i Texo management

Potvrđeno da je Ramljak istovremeno radio za Agrokor i Texo management
Patrik Macek/PIXSELL

Ante Ramljak, privremeni upravitelj Agrokora, je u bivšoj tvrtki bio zaposlen i nakon što je došao na čelo Agrokora 10. travnja.

U Agrokoru su za N1 potvrdili da je Texo management Ramljaka formalno odjavio 30. travnja.
 
Nikola Grmoja je u ponedjeljak izjavio kako sumnja da je Ante Ramljak bio zaposlen u bivšoj tvrtki, kojoj je osigurao angažman u Agrokoru, i nakon što je postao izvanredni povjerenik u posrnulom koncernu.
 
Pitanje kada je odjavljen iz bivše tvrtke i je li istovremeno radio za Texo management i Agrokor Ramljaku je postavio u petak i saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras. Ramljak je tada kazao da se ne sjeća točno toga podatka i da treba provjeriti, ali da se radi o formalnosti.

Izvanredna uprava Agrokora je na upit Dnevnik.hr-a pojasnila da je Ante Ramljak je prekinuo radni odnos u Texo managementu 10. travnja 2017. godine, na dan kada je od strane Trgovačkog suda u Zagrebu imenovan za izvranednog povjerenika Agrokor.
 
Ipak, kako navode, provjerom kod bivšeg poslodavca nakon sjednice Odbora za gospodarstvo održane prošlog tjedna; Ante Ramljak je utvrdio da ga je Texo management formalno odjavio 30. travnja 2017. godine, prenosi tportal.
 
'Datum formalne odjave, koja ja uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika', smatraju u privremenoj upravi Agrokora.


Reci što misliš!