Biznis

sjajne vijesti za ribare

Ribarima sa zadarskih otoka odobreno 16 milijuna kuna za Lagur "Plodovi mora"

Ribarima sa zadarskih otoka odobreno 16 milijuna kuna za Lagur
PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva, odobrila je Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu "Plodovi mora" 16.603.400,00 kuna za provedbu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje do 2020. godine, od čega je 85% iz proračuna Europske unije, a 15% iz državnog proračuna

Od ukupnog iznosa potpore, 75% (12.452.550,00 kn) dodjeljuje se zainteresiranim korisnicima za provedbu operacija u okviru prihvatljivih mjera navedenim u Lokalnoj razvojnoj strategiji u ribarstvu (LRSR). Ostatak od 25% namijenjen je za tekuće troškove i troškove vođenja LRSR.

LRSR Lagur-a "Plodovi mora" obuhvaća Općinu Sali (Dugi otok s pripadajućim manjim otocima), općine Preko, Kali i Kukljica (otok Ugljan s pripadajućim manjim otocima), te Grad Zadar (otoci Olib, Silba, Premuda, Škarda, Ist, Molat, Iž i Rava).

U LRSR 2014.-2020. nalazi se 19 mjera, indikativni plan otvaranja i financiranja natječaja, upute za prijavitelje te financijski iznos za svaku pojedinu mjeru, odnosno projekt.

Mjere obuhvaćaju više prioriteta kao što su: poboljšanje prirodnog okruženja i kvalitete okoliša; valorizacija i promocija ribarske i maritimne baštine; poticanje promocije i povećanja potrošnje ribe i proizvoda ribarstva i akvakulture; jačanje pozicije ribarskog sektora u lokalnom gospodarstvu; poticanje alternativnih načina zarade i inovativnog poduzetništva vezanih uz ribarski sektor gospodarstva te osiguranje lokalnog razvoja i dobrobiti ribarske zajednice.


Reci što misliš!