Biznis

panturist

Sve ukinute Panturistove autobusne linije od sutra ponovno u prometu

Sve autobusne linije osječkoga Panturista koje je uprava te tvrtke ukinula početkom tjedna zbog nerentabilnosti i ekonomske neisplativosti od sutra će ponovno prometovati, a idući tjedan nastavljaju se razgovori kako bi se taj problem trajno riješio, izvijestili su u srijedu navečer predstavnici Osječko-baranjske županije i uprave Panturista.

Župan Ivan Anušić rekao je na konferenciji za novinare kako je takav dogovor postignut tijekom današnjih razgovora s premijerom Andrejom Plenkovićem, ministrom prometa, pomorstva i infrastrukture Olegom Butkovićem i grupacije "Arriva", u sklopu koje posluje Panturist.

Dodao je da će idući tjedan predstavnici županije, Vlade i te tvrtke nastaviti razgovore kako bi se stabilizirao autobusni javni prijevoz kako se takvo što više ne bi događalo jer su takvi problemi mogući i u drugim županijama.

"Dogovorili smo se o nekim stvarima o kojima još ne mogu govoriti jer još nisu definirane, ali najvažnije je da učenici, radnici i umirovljenici više neće biti u situaciji kao jučer i danas, nego će se moći normalno koristiti javnim prijevozom.", rekao je Anušić.

Predsjednik Panturistove uprave Saša Ilić rekao je kako vjeruje da su se u današnjim razgovorima s čelnicima Vlade i Županije približili konačnom rješenju za javni linijski prijevoz u toj županiji. Istaknuo je kako Panturist od sutra počinje normalno prometovati, a nastavlja tražiti optimalno rješenje za mrežu polazaka i spreman je razmotriti mogućnost uvođenja novih linija ondje gdje je to potrebno.

 Ocijenio je kako su svi sudionici razgovora svjesni uzročno-posljedične veze negativnih demografskih trendova koji se odražavaju na cjelokupno gospodarstvo u županiji te kako je svima je u interesu da se idućih dana postigne konačan dogovor i putnicima osigura prometna povezanost, građanima radna mjesta, a prijevoznicima održivo poslovanje.

Na novinarski upit tko će im pokriti gubitke s obzirom na to da su autobusne linije ukinuli zbog nerentabilnosti, Ilić je odgovorio kako sa županijom i Vladom pregovaraju o modelu i iznosima te o načinu rješavanja sadašnje situacije.

 


Reci što misliš!