Biznis

Informacijski centar Europe Direct Zadar

EDIC Zadar nastavlja s radom

EDIC Zadar nastavlja s radom

Informacijski centar Europe Direct Zadar, ili kreće EDIC Zadar nastavlja s radom za razdoblje sve do 2020. godine.

Naime, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj potpisalo je okvirne sporazume o partnerstvu za razdoblje od 2018. do 2020. godine s ukupno deset partnera iz Hrvatske koji su izabrani na natječaju objavljenom u lipnju 2017. godine.

U sklopu sporazuma partneri će imati pravo na godišnja bespovratna sredstva za provođenje svojih aktivnosti, a ukupan iznos predviđen za aktivnosti za 2018. godinu iznosi 213.900 eura.

Osim zadarskog, Informacijski centri mreže Europe Direct nalaze se još i u Slavonskom Brodu, Splitu, Čakovcu, Šibeniku, Osijeku, Petrinji, Puli, Karlovcu i Virovitici.

"Kako bi omogućila izravan i učinkovit dotok informacija građanima, Europska komisija osnovala je mrežu informacijskih centara Europe Direct (EDIC) u svim državama članicama te ih podupire putem okvirnih sporazuma. Ako tražite savjet, pomoć u susjedstvu ili lokalni forum za promicanje dijaloga i svijesti o politikama EU-a, možete se obratiti najbližem informacijskom centru. EDIC-i odgovaraju na pitanja vezana uz: vaša prava u Europskoj uniji, sredstvima financiranja, pozive na lokalne informacijske/kontaktne događaje vezane uz EU, dokumente i publikacije EU-a, podatke za kontakt s nadležnim ustanovama, stoji u pojašnjenju, donosi Narodni list.


Reci što misliš!