Biznis

oglasio se na blogu

Todorić: Nisam prikrivao troškove

Opet se na blogu oglasio Ivica Todorić kako bi demantirao tvrdnje iz Nacionala o milijardama kuna prikrivenog troška u Agrokoru. Kaže da je riječ o podmetanju i eklatantnoj laži.

"Za mog upravljanja Agrokorom sva dokumentacija knjižena je sukladno zakonu", kaže Todorićev blog. Na blogu se tvrdi da su oni koji su te informacije učinili dostupnima počinili više kaznenih djela. Tko govori istinu mogli bi saznati sutra, ako se objavi revizorsko izvješće.

Prenosimo blog u cijelosti.

Ničim potkrijepljeni, paušalni i lažni podaci o tobožnjih 3 milrd kn prikrivenog troška koji su se, iz istog neimenovanog izvora pojavili u nekim medijima obična su konstrukcija i nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Tvrdim da je riječ o zlonamjernom podmetanju i eklatantnoj laži koja, očito, služi za nedopušteni pritisak na revizore i obmanjivanje javnosti. Za mog upravljanja Agrokorom, sva relevantna dokumentacija knjižena je sukladno pozitivnim zakonskim propisima i dobrim poslovnim praksama na najtransparentniji način.

Revizori koji su provjeravali i revidirali financijske izvještaje uvijek su transparentno dobivali uvid u svu dokumentaciju koja je bila osnova za izradu financijskih izvještaja i za razliku od "neimenovanog izvora" ja stojim iza toga.

Potpuno je neobjašnjivo kako je moguće da se temeljem tako nepotpunih i neprovjerenih informacija, a plasiranih na nezakonit način, izlazi s informacijama u javnost pri čemu se dodatno te neprovjerene informacije zlonamjerno interpretiraju.

Takvim postupanjem od strane osoba koje su određene informacije učinile dostupne medijima kao i osobe koje su takve informacije učinile dostupnima javnosti uz zlonamjernu interpretaciju počinjeno je više kaznenih djela i to zlouporaba službenog položaja i ovlasti iz članka 291 kaznenog zakona, odavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne iz članka 262., zlouporaba povlaštenih informacija iz članka 259. te klevete iz članka 149. Kaznenog zakona.

Obzirom da sam navedenim objavama pretrpio znatnu štetu u raznim vidovima, inicirat ću kazneni progon i drugu pravnu zaštitu protiv svih fizičkih i pravnih osoba involviranih u navedene protupravne radnje.
 


Reci što misliš!