Biznis

kneževa palača domaćin skupa

29. rujna u Zadru Hrvatski turistički kongres i dodjela nagrada "Turističke patrole"

29. rujna u Zadru Hrvatski turistički kongres i dodjela nagrada
Bojan Bogdanić

Treća po redu stručno-konferencijska manifestacija u organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika tematski je posvećena turističkoj industriji i srodnim djelatnostima, a održat će se 29. rujna 2017. u novoobnovljenoj Kneževoj palači.

Tom prilikom svečano će se dodijeliti priznanja i nagrade ovogodišnjim pobjednicima Turističke patrole, kao i tradicionalne Večernjakove zvjezdice najboljim restoranima.

Završetkom nove sezone Turističke patrole Zadar je ponio titulu grada pobjednika renomiranog projekta s tradicijom dužom od tri desetljeća, čime je službeno potvrđeno da donosi „najbolje od hrvatske obale“. Osim što je proglašen Šampionom turizma za 2017., Zadar je izabran i za središte trećeg Hrvatskog turističkog kongresa.

Turizam je jedna od strateških grana hrvatske ekonomije, čija važnost iz godine u godinu raste. Dijelom je to posljedica negativnih kretanja u ostalim segmentima ekonomije, ali i činjenice da je taj sektor bio među prvim dijelovima hrvatskog gospodarstva koji su se otvorili prema slobodnom kretanju kapitala i znanja s globalnog tržišta.

Kombinacija tih dvaju faktora razlog je zbog kojega je utjecaj turizma na cjelokupnu hrvatsku ekonomiju, mjeren putem ostvarene bruto vrijednosti, drugi najveći u Europi, poslije Cipra.

Uz to, turizam je u Hrvatskoj i glavni supstitut za klasični robni izvoz, faktor koji znatno ublažava posljedice loše vanjskotrgovinske bilance, kanal za privlačenje izravnih stranih investicija, te radno najintenzivniji sektor u većem dijelu primorske Hrvatske.

Hrvatski turistički kongres promiče i podržava snažnu kombinaciju turističkih djelatnosti, ali i pomaže u definiranju modela sinergije tog sektora s ostalim segmentima ekonomije, s ciljem stvaranja uvjeta dugoročnog održivog gospodarskog rasta u Hrvatskoj.

Neki od sudionika i prezentera ovogodišnje konferencije bit će ministar turizma Gari Cappelli, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, znanstveni suradnik u Institutu za turizam Damir Krešić, vlasnici i direktori vodećih hotelijerskih kuća i tvrtki pružatelja usluga u turizmu te direktori lokalnih i županijskih turističkih zajednica.

Svi zainteresirani svoje mjesto mogu rezervirati prijavom na LINK, na konferencije@poslovni.hr ili na broj telefona 01/ 6326 030.

Uz prethodnu prijavu, sudjelovanje na konferenciji je BESPLATNO.

Cjelokupan program možete pogledati OVDJE.


Reci što misliš!