Biznis

direktro glavog ureda htz-a

Staničić: Ryanair će morati na javni poziv za strateške projekte

Staničić: Ryanair će morati na javni poziv za strateške projekte
Zadarska županija

Kako će funkcionirati novi koncept udruženog oglašavanja niskotarifnih letova? Hoće li se konačno znati tko i koliko treba izdvojiti sredstava u tu svrhu? Na ta i slična pitanja danas je u Zadru odgovarao direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Kristijan Staničić.

Prvi čovjek HTZ-a novinarima se obratio nakon sastanka sa županom Božidarom Longinom i njegovim suradnicima, članovima Turističkog vijeća TZ Zadarske županije i predstavnicima najvažnijih tvrtki iz turističkog sektora.

- Zadarska županija jedna je od najbrže rastućih županija po turističkom prometu - istaknuo je uvodno direktor Glavnog ureda HTZ-a.

- Kada govorimo o problemu Ryanair-a, on nije jedini što se tiče avioprijevoza u Hrvatskoj, pa tako i u Zračnu luku Zadar. U tome smislu je HTZ je raspisao javni poziv za strateške projekte, a kandidatura za taj javni poziv ovisi o interesu naših strateških partnera, kazao je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić.

Lokalna zajednica i dalje morati izdvajati sredstava za udruženo oglašavanje, a sudjelovat će i HTZ, prenosi Radio Zadar.

- Teško je govoriti o jednom unificiranom modelu suradnje jer svaki partner ima neke svoje specifičnosti. Zračna luka ima svoje specifike, svaka regija ili turistička destinacija ima svoju specifiku, prema tome pustimo da prikupimo kandidature. Vidjet ćemo koji su dionici uključeni u njihove programe, i na taj način razgovarat ćemo sa svima i donijeti odgovarajuću odluku.


Reci što misliš!