Biznis

Neće biti naglog otpuštanja

Ramljak najavio razdvajanje Mercatora i Konzuma u BiH

Ramljak najavio razdvajanje Mercatora i Konzuma u BiH
Dalibor Urukalović/PIXSELL

Ante Ramljak, izvanredni povjernik za Agrokor, najavio je da će u BiH doći do razdvajanja Mercatora i Konzuma, ocijenivši to 'najboljom solucijom'

Razdvajanje bi trebalo biti gotovo do 1. rujna. Mercator će dobiti 83 dućana koji su bili u najmu ili njegovom vlasništvu prije spajanja s Konzumom, donosi N1.

"Dobavljači su jako dobro prihvatili dogovoreno. Konzumu ostaju njegovi dućani. Radi se o razdvajanju i vraćanju na početne pozicije 2013. godine. Analize u ovih mjesec dana su pokazale da je to najbolja solucija i da imamo dva različita formata u BiH. Danas je to i detaljno financijski prezentirano nabavljačima i mislim da smo ih uvjerili da će im dugovi biti vraćeni i da je vraćeno, nadam se i povjerenje", kazao je Ante Ramljak, donosi N1.

Vladin povjerenik istaknuo je da neće biti naglih otpuštanja zaposlenika jer za to u ovom trenutku nema potrebe. "Neophodno nam je restrukturiranje kao smanjenje troškova poslovanja. Nije nužno da se to odnosi na zatvaranje i otpuštanja. Radit ćemo na tome da ljude koji rade prebacimo. Imamo drugu situaciju da u nekim dućanima imamo i manjak ljudi, tako da ćemo do optimalne brojke doći preslagivanjem zaposlenika."

U tijeka je izrade analize o održivosti poslovanja Konzuma, nakon završetka koje će se znati koliko je dućana nerentabilno.


Reci što misliš!