Biznis

Nekretnine

Pojeftinile nekretnine na Jadranu

Pojeftinile nekretnine na Jadranu

U proljeće se obično bilježi rast cijena, no ove godine se dogodila određena prekretnica. Rujan će pokazati je li riječ zaista o trendu pada ili je to samo uobičajena ljetna stagnacija

Cijene i prodaja nekretnina u Hrvatskoj već neko vrijeme stagniraju, odnosno čak lagano padaju, a predviđa se kako će se taj trend i nastaviti.

''U Zagrebu je stagnacija cijena započela još potkraj 2007. godine, odnosno početkom ove godine, a u srpnju se prvi put osjetila i na Jadranu. Naime, prosječna cijena četvornog metra apartmana i kuća na moru u srpnju je bila dva posto niža nego mjesec ranije i iznosila je 2018 eura,'', kaže za Vjesnik Jasmina Branilović s portala za posredovanje i prodaju nekretnina Crozilla.

U proljeće se obično bilježi rast cijena, no ove godine se dogodila određena prekretnica. Rujan će pokazati je li riječ zaista o trendu pada ili je to samo uobičajena ljetna stagnacija, dodaje Branilović.

Zagreb: kvadrat - 1863 eura

Prema portalu Crozilla, prosječna cijena četvornog metra stana u srpnju je iznosila 2124 eura, što je lagani porast od 0,24 posto u odnosu na prethodni mjesec. Najjeftiniji je i nadalje Novi Zagreb, gdje "kvadrat" stoji 1863 eura, dok istočni dio grada bilježi lagani rast cijena, pa tako za četvorni metar stambenog prostora tamo treba izdvojiti 2073 eura.

Zapadni dio grada i centar, što se tiče cijena, stagniraju te četvorni metar i nadalje košta 2027, odnosno 2536 eura.


Reci što misliš!