Biznis

Nekretnine

Cijene nekretnina u Hrvatskoj neće pasti

Cijene nekretnina u Hrvatskoj neće pasti

Cijene nekretnina na Jadranu u prosincu nisu zabilježile znatniju promjenu u odnosu na studeni, dok na godišnjoj razini bilježe rast od 4,6 posto

Svi koji u 2009. godini očekuju pad cijena nekretnina u Hrvatskoj od 30 i više posto ostat će razočarani, ocjenjuju analitičari CentraNekretnina.net koji u prvom ovogodišnjem tromjesečju očekuju nastavak lagane korekcije cijena nekretnina, kako u Zagrebu tako i na Jadranu, prenosi HTV

Cijene nekretnina na najvećem i najdinamičnijem tržištu, zagrebačkome, u prosincu 2008. nisu zabilježile znatniju promjenu ni na mjesečnoj ni na godišnjoj razini.

Prema danas objavljenim podacima CentraNekretnina.net prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u prosincu je iznosila 2.006 eura po četvornome metru, što znači da je zabilježila pad od 0,7 posto u odnosu na studeni, odnosno 1,4 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Prosječna tražena cijena za kvadrat kuće u Zagrebu i okolici pak u prosincu je iznosila 1.317 eura, što je za 1,6 posto više u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini tražene cijene kuća narasle su za 8,5 posto.

Cijene nekretnina na Jadranu u prosincu nisu zabilježile znatniju promjenu u odnosu na studeni, dok na godišnjoj razini bilježe rast od 4,6 posto. Prosječna cijena kvadrata vikendice i apartmana na moru iznosi 2.042 eura.

Na razini Hrvatske tražene cijene nekretnina na godišnjoj razini narasle su za 2,2 posto. CentarNekretnina, jedan od najposjećenijih hrvatskih oglasnika za nekretnine, za svoj je izračun uzeo u obzir više od 137.000 traženih cijena.

 


Reci što misliš!