Biznis

Pad cijena

Pale cijene stanova u Zagrebu

Pale cijene stanova u Zagrebu

U odnosu na siječanj 2008. tražene cijene kuća u Zagrebu narasle su za 8,9 posto

Tražene cijene nekretnina na najznačajnijem - zagrebačkom tržištu prošlog su mjeseca za razliku od prosinca pale 0,5 posto, a isto toliko pale su u odnosu lanjski siječanj, pokazala je analiza Centra nekretnina.

Prema podacima Centra nekretnina, prosječna tražena cijena nekretnina na Jadranu nije promijenjena u odnosu na prosinac, dok je u proteklih 12 mjeseci rasla 4,9 posto, prenosi Totalportal.hr .

Ukupno, prosječna tražena cijena nekretnina u Hrvatskoj u siječnju 2009. nije zabilježila značajniju promjenu u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na siječanj 2008., odnosno na godišnjoj razini, na razini Hrvatske tražene cijene nekretnina narasle su za 1,6 posto.

Cijena kvadrata zagrebačkog stana u siječnju je iznosila 1.994 eura za kvadratni metar uz pad od 0,6 posto u odnosu na prethodni mjesec, odnosno 2,8 posto u odnosu na siječanj 2008. godine.

U odnosu na cijenu stanova četvorni metar kuće u Zagrebu jeftiniji je u prosjeku za 34 posto. Prosječna tražena cijena za kvadrat kuće u Zagrebu i okolici u siječnju iznosila je 1.316 eura i ostala je na istoj razini kao i prethodni mjesec.

U odnosu na siječanj 2008. tražene cijene kuća u Zagrebu narasle su za 8,9 posto.


Reci što misliš!