Biznis

Informatika

Besplatni tečajevi osnovnih informatičkih vještina za nezaposlene

Besplatni tečajevi osnovnih informatičkih vještina za nezaposlene

U Zadarskoj županiji predviđeno je školovanje 60 osoba

U organizaciji Hrvatskog društva za promicanje informatičkog obrazovanja (HDPIO) u Zadru su započeli besplatni tečajevi osnovnih informatičkih vještina namijenjeni nezaposlenim osobama u Zadarskoj županiji. Cilj je ovih tečajeva osigurati osnove informatičke pismenosti mladima i dugo nezaposlenim osobama.

Projekt Novi dan za posao vodi udruga HDPIO u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a odvija se uz podršku globalnog Microsoft Unlimited Potential - Community Technology Skills programa.

U Zadarskoj županiji predviđeno je školovanje 60 osoba, a nosioc provedbe projekta ispred udruge HDPIO je županijska voditeljica gđa Ljiljana Zekanović-Korona koja je povodom pokretanja obuke u Zadru naglasila:

„U suradnji s Microsoftom u okviru Microsoft Unlimited Potential - Community Technology Skills programa odgovaramo na potrebe za stjecanjem osnovnih ICT vještina nezaposlenih i vjerujemo da će im to biti od značajne pomoći a u procesu uključivanja na tržište rada. Izuzetno nam je drago da je ova inicijativa ujedno prepoznata i od lokalne zajednice i zahvaljujemo gradu Zadru i Županiji zadarskoj na njihovoj podršci projektu."

Izbor polaznika vrši se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a tečajevi obuhvaćaju 40 sati osnovnih znanja i vještina korištenja računala, uz dodatne vježbe i pripremu za završnu provjeru znanja. Kako bi se osigurala maksimalna interakcija s polaznicima, tečajevi se održavaju u grupama od 12-18 polaznika u informatičkim radionicama.


Reci što misliš!