Biznis

Trgovački centar

Erste se povukao, a OTP preuzela financiranje Supernove u Buzinu?

Erste se povukao, a OTP preuzela financiranje Supernove u Buzinu?

Neslužbeno, iz financiranja projekta kroz nekoliko banaka povukla se Erste & Steiermärkische banka sa sjedištem u Rijeci, a umjesto nje investitor je osigurao financijsku potporu OTP banke čije je sjedište u Zadru

Umjesto Zagorje tehnobetona (koji još uvijek na svojoj web stranici među budućim važnijim projektima na 15. mjestu navodi izgradnju trgovačkog centra Supernova u Buzinu) investitora Afirmacija nekretnine iz Zagreba, novi glavni izvođač radova je zagrebački Dalekovod, javlja Business.hr

Neslužbeno, iz financiranja projekta kroz nekoliko banaka povukla se Erste & Steiermärkische banka sa sjedištem u Rijeci, a umjesto nje investitor je osigurao financijsku potporu OTP banke čije je sjedište u Zadru.

Banke vrše sve strožu kontrolu financiranja investicijskih projekata shopping centara nakon poremećaja na tržištu pojačanih otvaranjem West Gatea u Zaprešiću.

Promjena glavnog izvođača radova, kako neslužbeno doznajemo, uslijedila je nakon potreba premještanja trase visokonaponskog dalekovoda s lokacije budućeg shopping centra, za što je investitoru mnogo povoljniji izbor bio Dalekovod nego Zagorje tehnobeton.


Reci što misliš!