Biznis

Festival vina i kulinarstva

5. festival vina i kulinarstva u Zagrebu

5. festival vina i kulinarstva u Zagrebu

Očekuje se dolazak više od 225 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, najpoznatiji proizvođači sireva, pršuta, kulena, tartufa, maslinovog ulja i drugih delicija

 Peti međunarodni festival vina i kulinarstva, koji će se održati u hotelu The Regent Esplanade, otvara svoja vrata posjetiteljima 26. i 27. studenog u vremenu od 12 do 20 sati.

Jubilarni festival postao je prepoznatljivo i nezaobilazno mjesto za sve vinare, enologe, ugostitelje, hotelijere, trgovce, somelijere i druge ljubitelje plemenite kapljice.

Međunarodni festival vina i kulinarstva je poseban događaj kojim se promiče kultura stola, u kojoj vino ima izuzetnu ulogu i značenje, ali predstavlja i značajan doprinos razvoju gospodarstva i turizma.

Očekuje se dolazak više od 225 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a uz vinare okupit će se i najpoznatiji proizvođači sireva, pršuta, kulena, tartufa, maslinovog ulja i drugih delicija.

'Prošlogodišnji Festival posjetilo je više od 7000 građana. Ta manifestacija ima veliko značenje i nužna je za promociju vina i kulinarstva u Hrvatskoj.

Prvi put će na Festivalu biti predstavljeno više od 1000 sorti vina, a možemo se pohvaliti i činjenicom da smo se zbog velikog interesa morali proširiti na još jednu dvoranu', izjavio je prof. Ivan Dropuljić, direktor Festivala.

Osim prezentacije vina i degustiranja najboljih, ovoga puta posjetitelji će imati priliku sudjelovati i na popratnim radionicama. Tako će moći saznati što je ključno pri izboru primjerenog vina uz pojedino jelo s ciljem stvaranja sklada okusa i mirisa, ali i mnoge druge specifičnosti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.