Biznis

Bandić dogovara s Rusima

Bandić dogovara prodaju niskopodnih tramvaja

Bandić dogovara prodaju niskopodnih tramvaja

Sobjanin je zaintereiran i za zagrebački tramvaj te bi uskoro s hrvatskim tvrtkama Gredelj i Končar mogao sklopiti posao

Novi sporazum o suradnji s Moskvom potpisat ćemo kroz mjesec dana, a on će, za razliku od onog iz 2001., biti osvježen s konkretnim projektima koje ćemo u sljedećim danima izdefinirati, rekao je u petak Milan Bandić.

Dodao je kako s novim gradonačelnikom Moskve, Sergejom Semionovičem Sobjaninom, koji je Bandića i delegaciju ugostio u trodnevnom posjetu glavom gradu Rusije, ima odličnu suradnju. Sobjanin je zaintereiran i za zagrebački tramvaj te bi uskoro s hrvatskim tvrtkama Gredelj i Končar mogao sklopiti posao koji bi, kako je rekao Bandić, značio velik korak za gosopodarstvo Hrvatske.

- Gredelj i Končar izradili bi niskopodne tramvaje za rusko tržište. S obzirom na njihove šire tračnice prilagodili bi ih njhovim potrebama. Još je sve u dogovorima, a u ponedjeljak već imam niz sastanaka kako bi im što prije mogli prezentirati našu ponudu - rekao je Slavko Kojić, pročelnik Ureda za finacije. 

Osim tramvaja, Bandić je Rusima ponudio i naše rješenje naplate parkiranja koje u Moskvi nije dobro riješeno. Mate Kraljević, savjetnik Zagrebačkog holdinga, objasnio je kako u Moskvi ako policajac želi kazniti nepropisno parkirano vozilo mora čekati vlasnika vozila kako bi mu naplatio kaznu. Također, u centar grada svi se mogu parkirati i ostati cijeli dan.

- Oduševili su se našom naplatom SMS porukama. Napravit ćemo im prijedlog mjera za uvođenje naplate parkiranja - rekao je Kraljević kojeg su ruske kolege pitale je li zbog naplate parkiranja u Zagrebu jedan od naomraženijih ljudi. Odgovorio je da je. Bandić je dodao kako je vrijeme da se prijeđe s riječi na djela, piše 24sata.hr.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.