Biznis

Pivovarna Laško

Priprema se ugovor za prodaju Mercatora Agrokoru

Priprema se ugovor za prodaju Mercatora Agrokoru

Slovenski mediji zadnjih su dana opširno izvještavali o tome kako strahuju da bi Todorićevo preuzimanje Mercatora s polica izguralo slovenske proizvode

Pivovarna Laško i dalje priprema prodaju svog udjela u Mercatoru Agrokoru Ivice Todorića. Jasno je to na konferenciji za novinare dao do znanja predsjednik Uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko.

"Imamo pripremljen nacrt ugovora za prodaju udjela u Mercatoru Agrokoru", kazao je Zorko.

Pivovarna Laško na prodaju 23,3 posto dionica Mercatora odlučila se zbog dugovima koje imaju prema bankama, a koji iznose oko 450 milijuna eura.

Todorićev Agrokor na javnom je natječaju dao najbolju ponudu za kupnju dionica. Todorić je ponudio 206 eura po dionici. No, i dalje nije sigurno da će Todorić preuzeti Mercatorov paket dionica, s obzirom da se velika većina Slovenaca protivi ovoj transakciji, a protiv Agrokora je navodno i slovenska vlada.

Naime, slovenski mediji zadnjih su dana opširno izvještavali o tome kako strahuju da bi Todorićevo preuzimanje Mercatora s polica izguralo slovenske proizvode. Proces prodaje dionica Pivovarne Laško stoga je i dalje vrlo upitan, s obzirom da se i dalje spominje priča da će se Pivovarna dokapitalizirati upravo da se izbjegne prodaja dionica Todoriću.

Da sve ipak neće ići tako glatko potvrđuje i pismo direktora uprave Mercatora Žige Debeljaka koje je upućeno najvećim dioničarima Mercatora kao i bankama koje su kreditori i suvlasnici Pivovarne Laško. U pismu se predlaže organiziranje novog javnog natječaja, odnosno međunarodnog tendera na kojem bi se strateškom investitoru ponudilo 50 do 75 posto dionica Mercatora.

"Zajednička prodaja dionica Mercatora je novi momenat u priči. Mi ćemo to ozbiljno proučiti, ali banke vjerovnici imat će zadnju riječ", kazao je Zorko koji vjeruje da će sve biti poznato do kraja tjedna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.