Biznis

Nadmetanje za koncesiju

U rujnu će se saznati tko gradi novi treminal Zračne luke Zagreb

U rujnu će se saznati tko gradi novi treminal Zračne luke Zagreb

Ponude pristigle u prvom krugu dokaz su povjerenja u gospodarsku stabilnost Hrvatske i veliki potencijal razvoja Zračne luke Zagreb

Poziv za drugi krug nadmetanja za koncesiju novog terminala Zračne luke Zagreb bit će upućen u lipnju, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Iz Kalmetinog ministarstva ističu kako su deset ponuda koje su pristigle u prvom krugu zapravo dokaz povjerenja u gospodarsku stabilnost Hrvatske i veliki potencijal razvoja Zračne luke Zagreb.

Imena svih ponuditelja, poručuju iz Ministarstva, javnosti će biti poznata na otvaranju konačnih ponuda, a Ministarstvo je u međuvremenu odlučilo iskoristiti zakonsku mogućnost da od pojedinih natjecatelja radi kvalitetnijeg ocjenjivanja podnesenih zahtjeva zatraži dodatna pojašnjenja njihovih ponuda.

"Po proteku zakonskog roka mirovanja, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture planira sve sposobne natjecatelje pozvati na podnošenje konačnih ponuda za dodjelu koncesije za javne radove izgradnje novog putničkog terminala ZLZ te upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom ZLZ i pripadajućom infrastrukturom tijekom lipnja, a odabir ponuditelja se planira u rujnu 2011. godine", priopćili su iz Kalmetinog ministarstva.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.