Biznis

Nužno širenje?

"Todorić započeo novi eksperiment za preuzimanje Mercatora"

"Ivica Todorić vjerojatno smišlja novi plan za ulazak u Mercator", piše ljubljanski Dnevnik. Podsjećamo, Todorić je ponudio šefu Uprave Mercatora strateško povezivanje Mercatora i Konzuma, i to samo dva dana nakon što je 11 velikih Mercatorovih dioničara najavilo da će na međunarodnom natječaju prodati svojih 50.03 posto udjela u slovenskom trgovačkom lancu.

Ljubljanski dnevni list u tekstu pod naslovom "Počinje novi eksperiment Todorića da preuzme Mercator" piše kako se može samo nagađati koji su Todorićevi motivi za predloženo strateško povezivanje. No, slovenski novinari ni najmanje ne sumnjaju da je Todorićev konačni cilj ostao isti - preuzimanje Mercatora.

Dnevnik tako piše da je Agrokoru, s obzirom na svoj financijski i poslovni položaj, nužno da se proširi i da "sinergijskim integracijama sanira svoju financijsku sliku". Podsjećamo, Todorić je nedavno već pokušao preuzeti udio u Mercatoru. Planirao je otkupiti paket dionica u vlasništvu Pivovarne Laško, ali je tu akviziciju stopirao slovenski Ured za zaštitu tržišnog natjecanja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.