Biznis

Kvalitetni proizvodi

"Šinjorina Maruška" - novi proizvod OPG Babac-Damjanić

Marašku, kao izvrstan sastojak brojnih jela, upravo onaj dodatak koji daje specifičnu aromu, brojnim uzvanicima približio je glavni kuhar restorana Mario Arbanas

U restoranu Pet bunara danas je predstavljen novi proizvod Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Babac-Damjanić koje se bavi eko uzgojem smokava te proizvodi poznati i nagrađivani pekmez od smokava "Šinjorina smokva".

"Danas slavimo rođendan "Šinjorine Maruške", kazala je Sandra Babac, vlasnica OPG Babac-Damjanić, te kazala kako uz smokvu i višnju, maraška ima veliki potencijal. Ovaj proizvod bit će dio projekta uz već poznate "Šinjorina Smokva" i "Šinjorina Dunja".

Kako naglašava Babac, želja im je testirati reakcije ljudi i samoga tržišta, a maraške su otkupili od proizvođača s područja Škabrnje, te se radi o vrlo delikatnom voću iznimne kvalitete. U planu je i pokretanje malog pogona za preradu voća, otkriva Babac.

O tome koliki je potencijal maraške nekoliko riječi kazala je Verica Dragović-Uzelac iz Centra za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju: "Radi se o izuzetnoj voćnoj vrsti koje je i pomalo zanemareno, a po svojim karakteristikama zaslužuje još važnije mjesto. Može se smatrati supervoćem i stoga je "Šinjorina Maruška" hvalevrijedan projekt". Naglasila je važnost poticanja ljudi koji se bave uzgojem maraške da zadrže voćnjake te da se udruže i koriste sredstva EU, a tako bi se maraška popularizirala.

Marašku, kao izvrstan sastojak brojnih jela, upravo onaj dodatak koji daje specifičnu aromu, brojnim uzvanicima približio je glavni kuhar restorana Mario Arbanas, koji je za ovu prigodu priredio tortu od maraške, "Šinjorinu Marušku", s pekmezom, pitu s višnjama, savijaču s maraškom, kolač od sira i maraške, orzotto s kozicama i maraškom, te pašticadu s maraškom. Kako nam je kazao, ova jela zasigurno će se naći u ponudi restorana Pet bunara, ako ne ove, onda već iduće sezone.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.