Biznis

20. "Dani sunca" na rivi

Turisti najviše vole domaće likere

Turisti najviše vole domaće likere

Završili su i jubilarni 20.-ti "Dani sunca", sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda u organizaciji udruge Eko Zadar. Štandovi koji su bili smješteni na zadarskoj rivi danima su mamili domaće i strane kupce, a riva je postala mjesto s kojega je zamirisao kozji sir, maslinovo ulje, lavanda, voće.

Bogata ponuda izlagača zainteresirala je turiste, ali kako doznajemo u razgovoru s izlagačima, više je onih koji ponudu razgledavaju, a manje onih koji nešto zaista i kupe.

Neki smatraju da je nezgodno što su se Dani sunca poklopili s druge dvije manifestacije - Donat wine festivalom na Forumu i Millenium jumpom, zbog kojega je dio sajma bio izloiran u subotu.

OPG Carpinus iz Grabarja kraj Kutjeva ponudili su kulen, te tradicionalno izrađene kobasice, slavonsku šunku, čvarke i domaću mast, i kažu kako je sajam prošao vrlo dobro.

Strance je najviše zanimala ponuda domaćih likera, kakvih je primjerice bilo na štandu PG-a Duga strana iz Zatona, OPG-a Aralica iz Šibenika i Bokuna iz Splita. Domaćim kupcima zadovoljan je i ratko Romić, maslinar iz Briševa.

Organizatori su zadovoljni što se nastavlja tradicija i što sugrađani prepoznaju značenje domaćih proizvoda, ali isto tako i turisti koji su danas sa zanimanjem razgledali i degustirali domaću kvalitetu. Sajam ima značajnu ulogu i u podupiranju lokalnih i sezonskih proizvoda, čime se stvaraju preduvjeti za kvalitetniji i zdraviji život te razvoj malih proizvođača.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.