Biznis

Zadarski ugostitelji:

Sezona u znaku pizza-feta i vode iz špine

Sezona u znaku pizza-feta i vode iz špine

Podaci Turističke zajednice Grada Zadra impresivni, gostiju više nego prije, a kako je sezona protekla za zadarske ugostitelje na Polutoku? Kolika je kupovna moć gostiju i kakav su menu tražili tijekom ljeta? Novi Radio posjetio je konobu Na po ure, restorane Canzona, Stomorica i Zlatni vrtić te provjerio što kažu ugostitelji.

'U posljednjih deset godina koliko radimo, ova je sezona bila najlošija. Ne ponovila se! Gostiju je bilo, ali s platežnom moći se nešto dogodilo. Traže hranu koja ne prelazi nekih 40-tak kuna, i vodu iz špine ili ne naručuju piće. To nas je posebno iznenadilo', kažu u konobi Na po ure.

U restoranu Canzona kažu kako su se ove godine proširili, no to nije pomoglo niskoj potrošnji gostiju. Gosti se nisu iskazali, pa su tako tražili jeftinija jela, a čak su i dijelili pizzu i jela od pašte.

I djelatnici Stomorice se slažu - objekt se širi, turista je sve više, ali su tanjeg novčanika. Kriza je pokazala svoje lice, primjetno je u potrošnji turista.

Zlatni vrtić također kaže da je bila rekordna sezona, ali su turisti trošili manje. Zmjerku upućuje gradu koji je dozvolio da se Poluotok pretvori u oazu fast foodova i pizza-cut objekata, te smatraju da je to najjeftiniji, a najprljaviji vid turizma. Grad reklamiramo kao grad muzeja, crkava, kulture, a preplavljen je brzom hranom. Toga treba biti, ali ipak mora se kontrolirati, poručili su iz restorana Zlatni vrtić.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.