Biznis

Održana radionica

Vrijednost višnje maraske predstavljena u Opatiji

Vrijednost višnje maraske predstavljena u Opatiji

Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju u Zadru, kao dio Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu IPA projekta "Višnja maraska (Prunus cerasus var. Marasca) kao sastojak funkcionalne hrane" organizirao je treću radionicu, ovaj put u u Opatiji.

Radionica je održana u okviru VII. Međunarodnog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista. Moto radionice bio je "Transferom znanja i tehnologije do novih izvoznih proizvoda".

Sudionici radionice bili su članovi znanstvene zajednice iz Hrvatske i regije, gospodarstvenici, djelatnici MZOŠ-a, MPRRR, korisnici IPA programa, Delegacija Europske unije i nacionalni mediji.

U sklopu radionice predstavljeni su ciljevi i aktivnosti projekta, te su održana predavanja o stabilnosti fenolnih spojeva tijekom prerade voća, primjeni mikrovalova pri ekstrakciji fenolnih spojeva, o biljnom hormonu melatoninu i aromatičnim spojevima višnje maraske kao i o trendovima u sušenju raspršivanjem.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.