"Ukusne vještine"
Pučko otvoreno učilište educira buduće wellness stručnjake
Program za usavršavanje slastičara - specijalistu nacionalnih slastica temelji se na potrebama koje su se pojavile u turističkoj promociji Hrvatske
U hotelu Falkensteiner sutra će biti prezentiran program projekta "Tasty competences" (Ukusne vještine) koji je Pučko otvoreno učilište Zadar ostvarilo u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Zagrebu.
"Tasty competences" predstavlja program usavršavanja s ciljem jačanja ustanova za obrazovanje odraslih, konkurentnosti polaznika na tržištu rada, uključivanje polaznika s teškoćama u obrazovanje u zapošljavanje te podizanje nivoa turističke usluge.
Projekt se financira iz predpristupnih fondova EU (IPA), 4. komponente IPA operativnog programa EU-a - Razvoj ljudskih potencijala u sektoru obrazovanja. Nositelj projekta je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
Modernizacija se provela kroz izradu novih kratkih programa kao što su programi osposobljavanja i programi usavršavanja wellness gourmet te program usavršavanja slastičar - specijalist nacionalnih slastica.
Oba programa baziraju se na bogatstvu različitosti kojima Hrvatska ne oskudijeva. Program za usavršavanje slastičara - specijalistu nacionalnih slastica temelji se na potrebama koje su se pojavile u turističkoj promociji Hrvatske te je prezentacija putem slastica logičan sljedeći korak.
Sve što je najbolje u Hrvatskoj ponuđeno je tijelu. Kao što je okus najfinijih tartufa vrhunski doživljaj za naše nepce i želudac, kroz wellness program ponuđen je na drugačiji način - putem masaže - kroz kožu. Ista stvar je s čokoladom, medom, kavijarom, eteričnim uljima ili pak, vinom. Osmišljene su različite masaže s različitim eteričnim uljima Mediterana, Like, Slavonije. Namjera je masaže ovoga tipa osmisliti kao hrvatski brend.
Obrazovanje i usavršavanje odraslih je postalo, u današnje vrijeme, imperativ. Kroz spomenute programe prošlo je 40 osoba koje su odabrane u suradnji s HZZ-om, a od tog broja pet je polaznika s poteškoćama. Po završetku tečaja, u njihovu radnu knjižicu upisano je novostečeno zvanje.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.