Biznis

"Ukusne vještine"

Pučko otvoreno učilište educira buduće wellness stručnjake

Pučko otvoreno učilište educira buduće wellness stručnjake

Program za usavršavanje slastičara - specijalistu nacionalnih slastica temelji se na potrebama koje su se pojavile u turističkoj promociji Hrvatske

U hotelu Falkensteiner sutra će biti prezentiran program projekta "Tasty competences" (Ukusne vještine) koji je Pučko otvoreno učilište Zadar ostvarilo u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Zagrebu.

"Tasty competences" predstavlja program usavršavanja s ciljem jačanja ustanova za obrazovanje odraslih, konkurentnosti polaznika na tržištu rada, uključivanje polaznika s teškoćama u obrazovanje u zapošljavanje te podizanje nivoa turističke usluge.

Projekt se financira iz predpristupnih fondova EU (IPA), 4. komponente IPA operativnog programa EU-a - Razvoj ljudskih potencijala u sektoru obrazovanja. Nositelj projekta je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Modernizacija se provela kroz izradu novih kratkih programa kao što su programi osposobljavanja i programi usavršavanja wellness gourmet te program usavršavanja slastičar - specijalist nacionalnih slastica.

Oba programa baziraju se na bogatstvu različitosti kojima Hrvatska ne oskudijeva. Program za usavršavanje slastičara - specijalistu nacionalnih slastica temelji se na potrebama koje su se pojavile u turističkoj promociji Hrvatske te je prezentacija putem slastica logičan sljedeći korak.

Sve što je najbolje u Hrvatskoj ponuđeno je tijelu. Kao što je okus najfinijih tartufa vrhunski doživljaj za naše nepce i želudac, kroz wellness program ponuđen je na drugačiji način - putem masaže - kroz kožu. Ista stvar je s čokoladom, medom, kavijarom, eteričnim uljima ili pak, vinom. Osmišljene su različite masaže s različitim eteričnim uljima Mediterana, Like, Slavonije. Namjera je masaže ovoga tipa osmisliti kao hrvatski brend.

Obrazovanje i usavršavanje odraslih je postalo, u današnje vrijeme, imperativ. Kroz spomenute programe prošlo je 40 osoba koje su odabrane u suradnji s HZZ-om, a od tog broja pet je polaznika s poteškoćama. Po završetku tečaja, u njihovu radnu knjižicu upisano je novostečeno zvanje.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.