Biznis

Prema dogovoru

Dogovoren povrat novčanih sredstava obrtnika, klijenata Obrtničke štedne banke d.d.

Dogovoren povrat novčanih sredstava obrtnika, klijenata Obrtničke štedne banke d.d.

Temeljem Rješenja Savjeta Hrvatske narodne banke od 22. prosinca 2010. godine Obrtničkoj štednoj banci d.d. Zagreb oduzeto je odobrenje za rad čime je pokrenut postupak prisilne likvidacije Obrtničke štedne banke Zagreb.

Ovime su brojni obrtnici, klijenti ove banke u Zadru ostali bez mogućnosti raspolaganja svojim novcem.

Početkom listopada javnost je informirana o kupoprodaji Obrtničke štedne banke u prisilnoj likvidaciji od strane Centar banke d.d. koja je preuzela poslove platnog agenta za deponente Obrtničko štedne banke u prisilnoj likvidaciji.

Prošli tjedan je Obrtničko štedna banka u prisilnoj likvidaciji poslala obavijest klijentima o načinu isplate, nakon čega se velik broj obrtnika obratio u Udruženje obrtnika Zadar radi pomoći u postupku prijenosa novčanih sredstava.

Kako Centar banka u Zadru nema otvorenu poslovnicu, Udruženje obrtnika Zadar je, radi pomoći svojim članovima, dogovorilo s Centar bankom da se prijenos preostalih novčanih sredstava obavi u prostorijama i u organizaciji Udruženja obrtnika Zadar.

Stoga se pozivaju svi zainteresirani klijenti Obrtničke štedne banke d.d. u prisilnoj likvidaciji da dođu u prostorije Udruženja obrtnika Zadar, na adresi Zadar, Špire Brusine 11/I (na prvom katu iznad prostorija Obrtničke štedne banke d.d. u prisilnoj likvidaciji) u petak, 11. studenog, u vremenu od 9 do 18 sati, kada će djelatnik Centar banke zaprimati naloge za isplatu.

Sa sobom trebaju ponijeti naloge dobivene poštom te kopiju osobne iskaznice i kartice računa - koja mora glasiti na ime i prezime/naziv iz naloga za isplatu. Nalozi će se potpisivati osobno ispred djelatnika i na taj način će se izbjeći trošak ovjere potpisa. Centar banka se obvezuje u roku od 3 radna dana (nakon prikupljanja naloga) izvršiti prijenos sredstava sukladno nalogu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.