Biznis

HOP kvaliteta

Zadarska otočna kvaliteta predstavljena na uskrsnom sajmu u Zagrebu

Zadarska otočna kvaliteta predstavljena na uskrsnom sajmu u Zagrebu

Proizvođači sa zadarskih otoka posjetiteljima uskrsnog sajma u metropoli predstavili su niz domaćih, autohtonih proizvoda

U organizaciji Ministarstva mora, prometa i veza na Uskrsnom sajmu u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, sudjelovalo je tridesetak prezentatora i proizvođača s oznakom Hrvatski otočni proizvod.

Proizvođači sa zadarskih otoka posjetiteljima uskrsnog sajma u metropoli predstavili su niz domaćih, autohtonih proizvoda pod geslom ''čarolija hrvatskih otoka''.

RZ "Ribarska sloga" iz Kali na otoku Ugljanu, predstavila je asortiman zdravih, ribljih proizvoda. Na ''pijatu zdravlja'' našli su se marinirani inćuni u ulju, slana srdela u ulju, fileti inćuni u ulju, fileti inćuni s kaparama i masline punjene inćunima.

Saljski Mardešić na sjamu je predstavio je sardinu u maslinovom ulju i friganu srdelu kao revitalizirani proizvod koji se počeo proizvoditi šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Nikice Žampere iz Žmana ponudilo je svoje ekstradjevičansko ekološko maslinovo ulje i kozji sir Golija. Paška sirana ponudila je sireve Pramenko, Dalmatinac, Primorac i Trapist, uz dodatak ovčje skute. Sirana Gligora iz Kolana predstavila je svoje delicije, poput tvrdog sira iz miješanog kravljeg i ovčjeg mlijeka,

Ljiljana Festini predstavila je slikovnicu koja njeguje kulturno-poviejsnu tradiciju Paga.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.