Biznis

Inovacije i najbolja praksa

Traže se najbolje inovacije i prakse u lokalnoj samoupravi

Traže se najbolje inovacije i prakse u lokalnoj samoupravi

Udruga gradova objavila je u srijedu na internetskoj stranici pravila programa i nominacijskog obrasca za program INPULS - Inovacije i najbolja praksa u lokalnoj samoupravi, saznaje vecernji.hr

Tako je pokrenula akciju čiji je cilj prikupljanje, ocjenjivanje i nagrađivanje najbolje prakse lokalne samouprave u područjima energetske učinkovitosti, poticanja gospodarskog razvoja, predškolskog odgoja, zaštite okoliša i prostornog uređenja te suradnje s građanima i civilnim sektorom.

Ovaj program nastavlja se na projekt ocjenjivanja najbolje prakse koji je na inicijativu Vijeća Europe 2003./2004. godine provodio Savez gradova i općina Hrvatske. Po jedno priznanje dodijelit će se za najbolju praksu i po dva priznanja za istaknutu praksu.

U razdoblju od 7. listopada do 7. prosinca lokalne samouprave mogu nominirati svoju najbolju praksu ocjenjivačkim odborima programa koji će do 8. veljače 2013. provesti postupak izbora najbolje prakse. Priznanja za najbolju praksu dodijelit će se lokalnoj samoupravi koncem veljače 2013. godine.

vecernji.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.