Biznis

Nove investicije

Strategija turizma do 2020. planirane investicije od 7 mlrd. eura

Strategija turizma do 2020. planirane investicije od 7 mlrd. eura

Hrvatska među prvih 20 turističkih destinacija na svijetu. Cilj je to Strategije razvoja turizma do 2020. godine koja stiže pred saborske zastupnike.

Nove investicije, novi hotelski kapaciteti, nova radna mjesta - to nudi do 2020. godine Strategija razvoja turizma kojoj je glavni razvojni cilj ulazak u 20 vodećih turističkih destinacija na svijetu. Ciljevi su dostižni, tvrde Banski dvori.

Plan predviđa sedam milijardi eura novih investicija. I politički i investicijski, turizam ima veliku ulogu, misle vladajući ocjenjujući kako je sektor bitan za međunarodno pozicioniranje Hrvatske.

Pri usvajanju Strategije, izrađene za mandata Veljka Ostojića, premijer Zoran Milanović je istaknuo...

'Hrvatska je destinacija koja je lijepa i povijesno bogata ali koja se ipak mora, bez obzira na sve kompetitivne prednosti koje ima, izboriti za svoj položaj. Ako nemamo sigurnost, ako se ljudi ovdje ne osjećaju potpuno sigurnima i bezbrižnima sa svojim obiteljima i djecom, onda imamo problem. To je isto jedan od važnijih elemenata te strategije, koju normalno ne očekujete u strategiji Ministarstva turizma, ali to je strategija države', poručio je Milanović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.