Biznis

Stabilizirana bruto marža

NO Podravke: Riječ je o dobrim rezultatima i smjeru kojim ide ova kompanija

NO Podravke: Riječ je o dobrim rezultatima i smjeru kojim ide ova kompanija

Neto dobit Grupe Podravka u prvom je ovogodišnjem tromjesečju iznosila 31,5 milijuna kuna što je za 25% više u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Iako za razliku od revidiranih oni nerevidirani rezultati iskazuju 9 milijuna kuna gubitka, riječ je o dobrim rezultatima i smjeru kojim ide ova kompanija, stav je Nadzornog odbora koji je zadovoljan stabilizacijom bruto marže i izvršavanjem plana EBIDA. Očekivanja Nadzornog odbora iznio je predsjednik Dubravko Štimac.

"To je kretanje kompanije prema pokazateljima poslovanja onakvima kakve iskazuje PIR grupa, dakle nama slične kompanije, dakle da nastavimo dizati efikasnost poslovanja po svim pokazateljima i također ono što potičemo upravu, imamo potpunu suglasnost, a to je nastavak restrukturiranja svih onih poslovnih područja koja posluju s manjkavom profitabilnošću", rekao je Štimac.

Tako će tijekom ove godine odlučiti da li dezinvestirati ili i dalje razvijati dijelove kompanije koji trenutno ne pokrivaju vlastite troškove, pojasnio je predsjednik Uprave Zvonimir Mršić.

Recimo i da je Nadzorni odbor danas usvojio i revidirane izvještaje za prošlu godinu, prema kojima je Podravka poslovala s minusom nešto većim od 98 milijuna kuna, dok je tvrtka kćer Belupo ostvario dobit veću od 84 milijuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.