Biznis

Dvije francuske stažistice i ove godine u Sirani Gligora

Dvije francuske stažistice i ove godine u Sirani Gligora

Sirana Gligora na otoku Pagu jošš jednom postaje odabrano odrediššte francuskim stažžisticama koji žžele prošširiti svoje znanje u umijeću pripreme domćeg sira.

Nakon što su proššle godine ugostili prve stažžiste, vlasnik sirane, Ivan Gligora je odušševljen ššto možže zažželiti dobrodoššlicu dvojie najboljih studenata iz Nicolas Bremontier School iz Bordouxa.

" Nismo bašš otvoreno tražžili druge stažžiste ove godine" kažže direktor Š Gligora, "ali kvaliteta molbi Barbare Luce i Charlene Cadillon je bila iznimna pa smo osjetili da bi bilo u redu dati im ššansu. Sad im žželimo dobrodoššlicu u sirani Gligora u kojojće učiti o tradicionalnoj proizvodnji sira u Kolanu".

Nastojanja sirane Gligora da proizvodi međunarodno priznate prvoklasne sireve nije proššla nezapažženo u Parizu, gradu kojeg smatraju glavnim gradom dobrih sireva. Barbara Luce, stručnjakinja u ekonomiji i međunarodnoj trgovini kažže: " Privukla me sirana Gligora nakon što sam za njih čula na SIAL u Parizu. Nakon ššto sam saznala da je Gligorin Paški sir među deset najboljih sireva na svijetu, znala sam da bi učenje kod njih bilo obogaćujuće i zanimljivo iskustvo. Hrvatska je zemlja budućnosti, a ulazak u EU 1. srpnja biti će odličan za njen ekonomski razvoj".

"Naravno, ja sam ljubiteljica sira" kažže Charlene Cadillon, fizičarka i stručnjak za međunarodnu trgovinu iz iste prestižžne šškole. "Prije sam radila na proučavanju tržžišta čokoladom u Austriji kao stipendist jednog proizvođača iz Belgije. Veselim se daljnjem usavrššavanju mojih vješština i znanja u sirani Gligora jer su međunarodno priznati obiteljski proizvođači".

Barbara i Charlene će raditi u sirani Gligora kroz slijedeća dva mjeseca te možžda ponijeti nekoliko tajni proizvodnje natrag u Francusku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.