Biznis

Otvaranje vrata

Opatija domaćin investicijskom forumu

Opatija domaćin investicijskom forumu

U Opatiji će se danas održati 2. međunarodni investicijski forum na kojem će biti predstavljeni projekti i investicijski potencijali Primorsko goranske županije i Grada Rijeke, ove godine s naglaskom na turistički sektor, projekte iz područja energetike te mogućnosti financiranja iz EU fondova.

"Ovo je prilika da pokažemo da su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, za što smo i dobili titulu, međunarodna investitors friendly region, a mislim da to opravdavamo s ovakvim godišnjim okupljanjima. Ovogodišnje okupljanje je samo kruna ukupnih napora, kontinuitet je to rada kroz godine, prijašnjih i sadašnjih mandata, pogotovo u budućnosti, otkad je Hrvatska ušla u Europsku uniju, da pokažemo da su ovaj grad i regija , regija razvoja, perspektiva i mogućnosti. Ova regija južna su vrata Europe", kaže župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel ističe da je možda najznačajnija aktivnost proizašla iz Invest Foruma 'Katalog investicijskih projekata'.

"Koji na jezgrovit i funkcionalan način daje informaciju o svim projektima, koji se mogu relativno brzo pokrenuti, ako za njih postoji interes među investitorima i ukupna vrijednost svih projekata koji se nalaze u tom katalogu je gotovo deset milijardi eura", istaknuo je Obersnel.

Na Invest forumu očekuje se sudjelovanje predstavnika Vlade i ministarstava, domaćih i međunarodnih financijskih institucija, regija partnera, diplomatskih predstavništava u Republici Hrvatskoj, investicijskih fondova, gospodarstvenika, predstavnika lokalne i regionalne samouprave i drugih uzvanika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.