Biznis

Izvijestio Centar nekretnina

Poskupjele cijene kvadrata na Jadranu

Poskupjele cijene kvadrata na Jadranu

Prema Indeksu cijena nekretnina, na mjesečnoj razini su porasle za 0,7 posto, dok su u odnosu na prijašnju godinu manje za 4,3 posto, izvijestio je Centar nekretnina. U odnosu na studeni 2012. nekretnine u Zagrebu i okolici jeftinije su za 5,3%.

Osim cijena u Zagrebu na godišnjoj razini padaju i cijene nekretnina na Jadranu, za 2,9%. Međutim u odnosu na listopad nekretnine na Jadranu su poskupjele za jedan posto.

Prosječna cijena kuće na Jadranu u studenome je iznosila 1.559 eura/ m2 što je za 1,4 posto više nego u listopadu, ali 3,9 posto manje nego u studenome prošle godine.

Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na prošli mjesec porasla je za 0,2%, dok je na godišnjoj razini viša za 0,1% i iznosi 2.003eura/m2. S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Ličko-senjskoj županiji s cijenom od 1.628 eura/m2.

Prosječna cijena stana na Jadranu u odnosu na listopad je viša za 1.5% i iznosi 1.593 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 5,1 posto.

Radio Zadar


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.