Biznis

Emitiranje u novoj godini

Merlić postao direktorom novog regionalnog informativnog kanala N1

Merlić postao direktorom novog regionalnog informativnog kanala N1

Bivši novinar i urednik HRT-a Dubravko Merlić imenovan je Direktorom programa za Hrvatsku regionalnog informativnog kanala N1, nastalim u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, koji počinje s emitiranjem u ovoj godini.

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će program emitirati iz tri velika informativna produkcijska centra u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu.

"N1 je ambiciozan i složen projekt koji želi postaviti visoke profesionalne standarde kao temeljno polazište u kreiranju programa," rekao je Merlić.

"Stoga želimo angažirati profesionalce koji će točnim, brzim i atraktivnim vijestima privući gledatelje da gledaju i vjeruju našem kanalu. Na konkurentnom hrvatskom tv-tržištu to je ambiciozan, ali izvediv cilj", dodao je.

Generalni direktor N1 i nekadašnji nagrađivani viši međunarodni dopisnik za CNN Brent Sadler izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se Merlić pridružuje mreži N1 kao Direktor programa za Hrvatsku, ocjenivši da se radi o "sjajnom komunikatoru s jedinstvenim talentom za prezentiranje i formatiranje vijesti na način koji je atraktivan za gledatelje.

U današnjem priopćenju, iz novog regionalnog informativnog kanala podsjećaju da se radi o autoru regionalno i međunarodno popularnog i nagrađivanog TV projekta "Piramida", emisije koja 2007. osvojila i cijenjenu međunarodnu nagradu Zlatna ruža (Rose d'Or) za najbolji TV šou.

Od 1992. do 1996. Merlić je bio urednik i voditelj emisije "Slikom na sliku", a za svoj rad u toj emisiji, proglašen je Novinarom godine. Nagradu mu je 1995. godine dodijelilo Hrvatsko novinarsko društvo.

Glavnog urednika regionalne direkcije turske novinske agencije Anadolija za Balkan sa sjedištem u Sarajevu Amira Zukića N1 je imenovao direktorom programa za Bosnu i Hercegovinu, a urednika i voditelja s televizije B92 u Beogradu Jugoslava Ćosića direktorom programa za Srbiju.

Glavni financijski investitor N1 je United Group, vodeća "pay TV" platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvaća i SBB, najvećeg kabelskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kabelske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi.

U listopadu 2013. vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što, ističe N1 u priopćenju, predstavlja prvu izravnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Europi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.