Biznis

Uspjeh hrvatskih softveraša:Perpetuum Mobile svojim projektom za e-trgovinu uz bok svjetskim igračima

Uspjeh hrvatskih softveraša:Perpetuum Mobile svojim projektom za e-trgovinu uz bok svjetskim igračima

Unatoč svoj svojoj složenosti, rješenje Klik4 uspjelo je zadržati maksimalnu jednostavnost u korištenju, jer omogućava kupcima da se kupnja željenog proizvoda obavi u samo četiri klika mišem

Perpetuum Mobile, informatička tvrtka koja već 25 godina posluje na našem tržištu, ovih je dana isporučila jedno od najkompleksnijih domaćih e-commerce rješenja, koje po svojoj složenosti može stati uz bok poznatim međunarodnim projektima kao što su Inkhead.com i Giffits.de.  

 

Klik4 trenutno broji više od 26 tisuća proizvoda opisanih s čak 27 atributa, koji idu u toliku dubinu da doslovno možete odabrati i težinu tkanine za majicu. Unatoč svoj svojoj složenosti, rješenje Klik4 uspjelo je zadržati maksimalnu jednostavnost u korištenju, jer omogućava kupcima da se kupnja željenog proizvoda obavi u samo četiri klika mišem.   "E-commerce nije samo web shop!", često se kaže u Perpetuumu.

"To se najbolje vidi po integraciji Magento sustava sa "back end" ERP i CRM aplikacijama naručitelja. Podaci poput slika i karakteristika proizvoda pohranjeni su upravo u "back endu" kako se ne bi multiplicirali.", istakao je Ivo Špigel, član Uprave tvrtke Perpetuum Mobile.   Proizvodi koji se nude, opisani su u 26 atributa, a tu spadaju karakteristike poput: boja robe, materijal, logotip, pa čak vrsta i težina tkanine, ukoliko se radi o odjeći. Kao i kod svakog prodajnog mjesta, fokus je stavljen na cijenu i količinske popuste. Kako bi se izbjegli mogući problemi pri izračunavanju cijene i popusta, napravljen je sustav koji će kupca poticati da naručuje što više, ali pored svake narudžbe, kupac može vidjeti točan iznos popusta i mogući dodatni popust.   Jedna od naprednijih značajki Klik4 web shopa je detaljan izračun troška i vremena dostave kupljenog proizvoda, pri čemu se, primjerice, uzimaju u obzir i državni praznici. Svaki proizvod ima zasebnu fotografiju koja se vrlo brzo učitava. Kupac svaki proizvod može pretražiti detaljnije preko tražilice, koja funkcionira na principu sinonima, ili može listati proizvode prema već definiranim temama i industrijama.   Ovaj kompleksan web shop nastao je iz potrebe prodajnih predstavnika da na licu mjesta klijentu mogu odrediti točnu cijenu proizvoda po određenim specifikacijama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti