Biznis

Prodaja na kućnom pragu

Vrhunska vina Šime Škaulja osvajaju goste

Vrhunska vina Šime Škaulja osvajaju goste

Na svom gospodarstvu uredio je kušaonicu koja se s pravom može nazvati Škauljevi dvori

Prošlo je vrijeme kada je poznati nadinski vinar Šime Škaulj prodavao vino pod imenom sorte. Sada više nije brand ime sorte, već je brand Škaulj i zato je ovaj vinar s pravom na etiketu svoje nove maraštine stavio naziv maraština Škaulj, proizvedena u ekološkoj vinariji u Nadinu.

Prodaja na kućnom pragu

Škaulj je brand u našem svijetu vina, a Šime Škaulj, čovjek koji je proizveo prvo vrhunsko vino u Zadarskoj županiji, a ušao je u konkurenciju 21 najboljeg OPG-a u Hrvatskoj.

-Bitno je sudjelovati. Čovjek se uvijek nada pobjedi, ali meni u ovom trenutku najvažnije što su ljudi prepoznali moj rad i da sam ušao u izbor najboljih hrvatskih OPG-ovaca, govori Škaulj.

Ovaj vinar je čovjek s velikim životnim iskustvom, osobito u proizvodnji i trženju vina. Vrhunska vina proizvodi oko pet godina. Naime, njegovo vino Cabernet sauvignon dobilo je oznaku vrhunsko 2009. godine i od tada ne ide ispod te razine. Stekao je ogromno iskustvo u plasmanu svojih proizvoda. Njegov zaključak - najbolja je prodaja na kućnom pragu, kroz turizam. Gotovo više i ne želi imati posla s dobavljačima, ugostiteljima, trgovcima koji ne plaćaju njegovu robu. Naime, čovjek dođe u situaciju da mora moliti plaćanje svoje robe. On ne želi nikoga napadati te kaže da tu ima i opravdanih razloga zbog kašnjenja, ali ipak oni nisu nešto s čime on može platiti svoje troškove.
Suradnja s agencijama

Na svom gospodarstvu uredio je kušaonicu koja se s pravom može nazvati Škauljevi dvori. Prekrasno zdanje koje su otkrile i turističke agencije koje sada u Nadinu na čašicu vrhunskog vina dovode turiste autobusima.

-Po mom mišljenju i iskustvu, ovo je jedini ispravan način za plasman svoje proizvodnje. Ne kaže se uzalud da je najbolja prodaja na kućnom pragu. Glavni razlog je što ovdje imamo naplatu odmah. Ove godine sam proširio kušaonicu, napravio objekt koji može primiti 100-tinjak ljudi. Mi ovdje nudimo degustiramo vino uz koje naravno ide feta sira i pršuta. Ponekad i napravimo peku, ali to ide po narudžbi. Sve što im nudimo su proizvodi s našeg obiteljskog gospodarstva, kaže Škaulj, te dodaje:

-Zadovoljan sam radom s agencijama kao i one sa mnom. Moj objekt je s četiri zvjezdice. Ljudima treba ponuditi određenu razinu kvalitete usluge. Nema više svaštarenja i improviziranja. Ne mogu dovesti ljude i staviti ih vani pod murvu, u prašinu da piju vino. Današnji gost traži ne samo kvalitetu proizvoda, nego i kvalitetu prostora. Mi svi skupa trebamo težiti jednom profesionalnom nivou i samo takav pristup može dovesti do napretka nas kao pojedinaca i cijelog kraja.

Narodni list


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.