Biznis

Odlučilo povjerenstvo Hrvatskih cesta

Viaduktu posao od 162 milijuna kuna

Viaduktu posao od 162 milijuna kuna

Projekt povezivanja Čiova i prometnog rasterećenja Trogira, koji je u ljetnim mjesecima doslovce zagušen automobilima i kamionima na starom mostu tik uz gradsku jezgru, u početku je bio procijenjen na 32 milijuna eura, no javnim natječajem cijena je znatno smanjena. Novac za njegovo financiranje osiguran je u europskim fondovima.



Hrvatske ceste u rekordno brzom roku od samo dvadesetak dana proanalizirale su svih osam ponuda pristiglih na natječaj, no ipak su odbacile onu financijski najpovoljniju - iz igre je, naime, izbačen splitski Brodosplit Holding, koji je nudio da će obaviti posao za 155,4 milijuna kuna. Službenog objašnjenja nema, navodno sama ponuda nije bila potpuna.

U splitskoj tvrtki u utorak navečer nisu željeli komentirati izbor, kao ni otkriti hoće li se žaliti na rezultate natječaja. Ako oni ili preostalih šest natjecatelja to ne učine u idućih petnaest dana, Hrvatske ceste uvest će Viadukt u posao koji bi, kako se očekuje, trebao trajati dvije godine.

Novi most kopno - Čiovo nalazit će se nekoliko stotina metara istočnije od sadašnjeg i osim što će rasteretiti Trogir, poboljšat će vezu sa splitskom zračnom lukom i obližnjom autocestom. S pristupnim cestama gradit će se u tri faze, a ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić kazao je da očekuje kraj radova do studenoga 2016. godine. Na sredini raspona most će se moći otvarati kako se ne bi ometao pomorski promet.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.