Zajedno su jači
Udruga zadarskih ugostitelja: Pred nama je jedan veliki izazov
Pred nama je jedan veliki izazov, možda bude grešaka u popčetku ali sigurno ćemo ih ispraviti - poručili su danas članovi novoosnovane Udruge zadarskih ugostitelja, okupljeni u restoranu Niko predsjednika udruge Erika Pavina.
Udruga zadarskih ugostitelja nastala je iz potrebe osnaživanja ovog sektora, bez obzira na postojeći Ceh ugostitelja, kazali su nam članovi udruge.
"Imamo sjajnih ideja. Naravno, surađivat ćemo sa svim strukturama i institucijama poput Ceha ugostitelja, turističkih zajednica, lokalnih samouprava, Ministarstva turizma... naš cilj je okupljanje fizičkih i pravnih osoba radi promicanja interesa ugostitelja, zaštite prava i interesa, zajednički nastup, marketinške aktivnosti, itd.'', kazao je Erik Pavin.
U planu je tako simulacija zadarske gastronomije, organizacija edukacije, radionica, manifestacija.
Zasad je udruga okupila 27 članova, među kojima je 7 hotela, 18 restorana i dva caffe bara. Podršku imaju i od Turisthotela i Zračne luke Zadar, kazao je Dubravko Milin.
Što se tiče same inicijative, odnosno činjenice da sve navedene aktivnosti udruge nisu daleko od onih Ceha ugotitelja kojem i dalje formalno pripadaju, iz Udruge kažu da je ona bila nužna da se stvari pomaknu s mrtve točke.
U samo mjesec dana od registracije Udruga je već postigla nekoliko značajnih stvari. Među problemima s kojima se suočavaju navode kartično plaćanje, ali i potragu za vrhunskim kadrom.
Pavin kaže kako će upravo na tom polju dati svoj maksimum. ''U mjesec dana rada u restoranu nauči se više nego u tri godine škole'', kaže Pavin. Pružit će edukaciju mladim kuharima, konobarima, podržati vinare, sommeliere.
Zasad postoji tri vrste članstva u udruzi - osnivačko, pridruženo i počasno.
''Već nam se javilo sedamdesetak ugostitelja, imamo zahtjeva za pridruženjem. Također, u planu nam je i zaposliti tri osobe na mjestu tajnika i knjigovođe. Ovo nije borba za samo jednog od nas, već svih članova'', zaključio je Milin.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.