Biznis

Grčić: EK je zadovoljna, ali bit će još korekcija

Grčić: EK je zadovoljna, ali bit će još korekcija

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar financija Boris Lalovac predali su Europskoj komisiji mjere za smanjenje deficita i javnog duga.

Okvir za uštede je milijardu do dvije milijarde kuna, a Europska komisija zatražila je dodatne korekcije."Ništa što mi u Hrvatskoj ne možemo odraditi", kazao je potpredsjednik Grčić.

"Ja mogu reći da je opća ocjena da smo napravili značajan napredak i napravili u značajnoj mjeri ono što se od nas traži. Dogovorili smo se oko dodatnih korekcija koje treba napraviti i još jednog dodatnog fiskalnog napora", izvijestio je Grčić.

U idućih sedam do deset dana Vlada će u Bruxelles poslati još neke dokumente i planove.

 "Radit ćemo u idućih nekoliko dana na mjerama štednje što je neminovno. To uvijek izaziva određene probleme, ali mislim da to neće biti drastično i da neće ni na koji način ugroziti poziciju građana koji ovise o proračunu".

Grčić nije htio govoriti o konkretnim mjerama. Nije još vrijeme, kaže:

"O tom nakon što s Komisijom sve uskladimo. Važna poruka hrvatskoj javnosti: Nikakve dodatne sankcije i pritisci prema Hrvatskoj, po mojem mišljenju, neće se dogoditi"

Povjereniku smo jasno rekli da radimo kao da nije izborna godina, kaže Grčić.

 "Uostalom, polazimo od stajališta da ovo radimo za novu Vladu, a u novoj Vladi ćemo opet biti mi pa evo...radimo za sebe", zaključio je Grčić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.