Biznis

Na Međunarodnom sajmu vojne industrije

Kotromanović u Splitu: Kupujemo 16 helikoptera i borbeni zrakoplov!

Kotromanović u Splitu: Kupujemo 16 helikoptera i borbeni zrakoplov!

Ministar obrane Ante Kotromanović na otvaranju'' Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije - ASDA" u Spaladium areni u Splitu, najavio je kupnju 16 helikoptera iz SAD-a, piše Vecernji.hr

- Također ćemo ići na nabavku borbenog zrakoplova. Na Povjerenstvu za obranu izrazili smo političku volju zadržavanja borbenog zrakoplovstva, do konca godine imat ćemo studiju - najavio je Kotromanović i rekao da će struka odlučiti kakav avion ćemo kupiti.

Na Međunarodnom sajmu vojne industrije u Splitu, pod pokroviteljstvom Vlade i u organizaciji tvrtke TNT Production Inc iz SAD-a, sudjeluje 119 tvrtki, a na svečanosti otvaranja nazočila su izaslanstva iz 24 zemlje svijeta.

Otvarajući izložbu Kotromanović je istaknuo važnost što se ona treći put održava u Hrvatskoj. Rekao je kako je hrvatska vojna industrija svjetski standard i iznio podatak o porastu izvoza od 25 % u odnosu na prošlu godinu.

- Vjerujem da je tome uvelike pridonijela naša nacionalna politika prema području obrane, ali i proaktivan doprinos i potencijal hrvatske industrije vojnog naoružanja i opreme koja je u usponu i koja se može ravnopravno i konkurentno natjecati na zahtjevnom svjetskom tržištu - istaknuo je Kotromanović. Dodao je kako je uspjeh hrvatskih vojnih proizvoda tim veći što je ostvaren u uvjetima financijske krize i ograničenih resursa.

- Suradnja s obrambenom industrijom učinila je naše oružane snage nikada jačima i sposobnijima za izvršenje njihovih zadataka - poručio je Kotromanović i dodao kako se ulaganje u razvoj obrambenih snaga ne smije gledati isključivo kao trošak, već i kao pretpostavku razvoja.

- Ulaganje u obranu, ulaganje je u sigurnost, a upravo je sigurnost glavna pretpostavka razvoja - poručio je Kotromanović.

Na svečanosti otvaranja sajma bio je načelnik GS OS RH general Drago Lovrić, ministrica obrane BiH Marina Pendeš, ministar obrane Slovačke Martin Glavan i ministar obrane Kosova Haki Demolli.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.