Biznis

20-tak usluga

Dani slovenskog turizma u Zagrebu

 Dani slovenskog turizma u Zagrebu

Na Trgu bana Jelačića počinje dvodnevna manifestacija Dani slovenskog turizma. I to 20-ti put u glavnom hrvatskom gradu, istaknuo je Bojan Meden iz Slovenske turističke organizacije.

"Opet se tu predstavlja preko dvadeset slovenskih usluga. Najviše će biti prisutne terme, skijališta, gradovi, posebno podrušje Štajerske i ne smijemo zaboraviti kmetije seosokog turizma koji će biti prisutan tamo sa svojom gastronomijom i interesantnom ponudom."Program u srijedu traje od 10 do 20 sati, a u četvrtak od 9 do 17 sati. Posebno će doći na svoje sladokusci.

"Naše kmetije će nuduiti domaću hranu i proizvode. Drugi dan će biti moguće i pograč iz našeg Prekmurja, a neće faliti ni Kranjske kobasice."Osim bogate gastro ponude, pripremljen je i zabavni program

"Interesantna je i animacija. Nastupat će harmonikaši Postotnik, a drugi dan mlada Bezdinška banda. Kombinacija glazbe, odlične turističke ponude i gastronomije je razlog za posjet te priredbe."A da je Slovenija Hrvatima itekako zanimljiva pokazuju i podaci krovne slovenske turističke organizacije.

"U prošloj godini bilo je preko 120 tisuća gostiju iz Hrvatske koji su ostvarili preko 300 tisuća noćenja. Trend je u porastu, ne samo tijekom siječnja kada gosti dolaze na skijanje ili terme nego tijekom cijele godine."Organizatori se nadaju da će i ovogodišnje Dane slovenskog turizma pohoditi veliki broj potencijalnih turista iz Hrvatske.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.