Biznis

Scene koje stižu iz Grčke redom su kaotične

Kaos u Grčkoj: Umirovljenici se i tukli pred bankama

Kaos u Grčkoj: Umirovljenici se i tukli pred bankama

Banke u Grčkoj jutros su se konačno otvorile, ali samo za umirovljenike. Odlučeno je da će banke otvoriti svoja vrata kako bi se penzionerima omogućilo da unovče svoje mirovine.

Pred poslovnicama banaka jutros se tako naguravalo stotine, mjestimično i tisuće starijih ljudi kako bi podigli svoje mirovine, ali maksimalno do 120 eura.

Scene koje stižu iz Grčke redom su kaotične; u redovima pred bankama dominiraju naguravanje, a ponegdje su izbile i tučnjave, piše Index.hr.

Otvoreni su i bankomati, ali na njima su umirovljenici mogli podići maksimalno 60 eura. To, međutim, nije dugo trajalo. Vrlo su brzo bankomati ostali bez novca, a najprije su nestale novčanice od 10 i 20 eura.

Neki su pred bankama počeli kampirati još sinoć kako bi podigli svoje mirovine. Drugi su se pak pojavili tek jutros, a pritom se brojni penzioneri pokušavaju probiti preko reda.

Da bi se gužve ograničile određeno je da će banke novac isplaćivati abecednim redom: danas novac mogu podići oni čija prezimena završavaju na slova od A do I, sutra od K do N, a u petak svi ostali. No, ta je odluka izazvala dodatnu ogorčenost među brojnim Grcima, koji o njoj nisu na vrijeme bili informirani pa su nepotrebno u redu stajali satima.

Zabilježeno je više slučajeva da je starijim osobama zbog čekanja u redovima pozlilo, te su prevezeni u bolnicu, prenosi N1info


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.