Biznis

Posjet Hvaru i Korčuli

Ministar Lorencin posjetio Hvar i Korčulu

Ministar Lorencin posjetio Hvar i Korčulu

Ministar turizma Darko Lorencin je u petak u pratnji ministra financija Borisa Lalovca posjetio Hvar, gdje se susreo s gradonačelnikom Rinom Budrovićem te posjetio Sunčani Hvar, gdje ga je predsjednica Uprave Gordana Tomičić upoznala s restrukturiranjem, financijskim pokazateljima i planovima tvrtke.

Društvo Sunčani Hvar d.d. je prošlo kroz predstečajnu nagodbu koja je postala 3. srpnja 2015. godine pravomoćna te su dug društva smanjili za čak 51 posto. S time da je 2015. godina obilježena kao početak stabilnog i profitabilnog poslovanja te dugoročnog financijskog reprograma obveza.

88 posto smještajnih kapaciteta u hotelima u gradu Hvaru pripada upravo društvu Sunčani Hvar u čijem je vlasništvu ukupno 10 hotela. Njihove hotele posjećuju brojni posjetitelji iz čitavog svijeta među kojima su nabrojniji američki i britanski gosti koji čine čak 28 posto, 11 posto gosti iz Skandinavije, 10 posto gosti iz Brazile i Australije te 6 posto domaći gosti.

„Prošle su godine brojke stabilizirane, tvrtka je ostvarila rast prihoda za 7 posto te je 2014. godina bila najbolja poslovna godina u povijesti društva. Rast prihoda od prodaje soba je iznosio 9,2 posto, a rast bruto operativne dobiti je iznosio 26,5 posto, odnosno od 12 milijuna kuna" izjavila je predsjedjednica Uprave Gordana Tomičić.

U gradu Hvaru je trenutno 6 tisuća gostiju, više za jedan posto od istog vremena prošle godine, s time da je porast domaćih turista također za jedan posto.

U subotu ministar je posjetio požarima pogođena područja u mjestu Brna na Korčuli, gdje se susreo i s turističkim gospodarstvom te obišao vinare uključene u 5. Dane Pošipa mjesta Čara i Smokvica. Festival Dani Pošipa započeo je svečanim otvorenjem u Smokvici 26. srpnja, a završava večeras u Brni gdje će se održati Noć vina. Tijekom svog posjete mjestu Brni na Korčuli, ministar Lorencin je obišao i Hotel Feral.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.