Biznis

Tri izvora tvrde :

Uber širi poslovanje na dostavu

Uber širi poslovanje na dostavu

Uber već najmanje godinu dana eksperimentira s prijevozom paketa i sad je spreman za formalni ulazak na tržište, piše re/code.  

 

Tri izvora tvrde da će tvrtka ove jeseni najaviti partnerstva s brojnim trgovinama i trgovačkim lancima, službena potvrda se očekuje u rujnu ili početkom listopada.

Dvoje ljudi upoznatih s planovima kaže da će prodor na tržište započeti u New Yorku u suradnji s trgovinama luksuzne robe uglavnom smještenima oko "Pete avenije" na Manhattanu, tvrtka navodno planira i partnerstva u San Franciscu.

Kako bi povećao broj klijenata Uber razgovara s kompanijama za razvoj softvera Bigcommerce i Shopify koje malim poduzetnicima pomažu u postavljanju online trgovina. Uber platforme namjerava iskoristiti kako bi ponudio usluge prijevoza tisućama trgovina u navedenim gradovima.

Najava novih stiže uslijed brzog širenja temeljnih usluga kompanije, ali i drugih servisa kakvi su UberRush koji već nudi dostavu pošiljki u roku od jednog dana i UberEats za brzu isporuku gotove hrane. 

Uber je u srpnju objavio natječaj za radna mjesta u Zagrebu i tako nakon višemjesečnih špekulacija potvrdio dolazak u Hrvatsku. Zagrebački gradonačelnik je tada ustvrdio da tvrtka "izmišlja toplu vodu".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.