Biznis

Istraživanje:

Bečani će potrošiti čak 340 milijuna eura na božićne darove

Bečani će potrošiti čak 340 milijuna eura na božićne darove

90 posto Bečanki i Bečana izjasnilo se da će i ove godine darivate svoje bližnje

Sukladno istraživanju potrošačkog ponašanja tvrtke makam market research provedenom po nalogu Bečke gospodarske komore, Bečani su protekli vikend, uključujući i Blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije koji se slavi 8. prosinca i koji je u bečku neradni dan imali u planu obaviti kupnju preko 500.000 božićnih darova.

 

Dok je protekle godine više ispitanika u istom razdoblju preferiralo kratka putovanja, ove se godine većina pak odlučila produženi vikend posvetiti kupnji darova za najmilije, što će posebno obradovati bečke trgovce koji u ta tri dana mogu očekivati promet od oko 65 milijuna eura.

Na prvom se mjesecu ljestvice najpopularnijih božićnih darova prema istraživanju nalaze kao i dosadašnjih godina knjige, i to uglavnom kuharice i stručna znanstvena literatura. Na drugom su mjestu igračke i odjeća, dok treće mjesto zauzimaju poklon bonovi za trgovine, ali i posjete kinu i toplicama.

90 posto Bečanki i Bečana izjasnilo se da će i ove godine darivate svoje bližnje, a prosječno će potrošiti 350 eura, tako da će u prosincu ove godine u Beču prema procjenama na božićne darove biti potrošeno ukupno 340 milijuna eura.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.