Biznis

U torbama je spas

Vrijednost Hermes torbi stalno raste

Vrijednost Hermes torbi stalno raste

"Posljednjih 30 godina, cijena dijamanata je doživjela svoje uspone i padove. Cijene na tržištu također su varirale kad su u pitanju zlato, srebro, nekretnine i bilo koje slične investicije s jedinom iznimkom - Hermes torbe. Tu se osobito misli na modele Birkin i Kelly čija se vrijednost tijekom 30 godina povećala pet puta", izjavljuje direktorica stranice Baghunter, Evelyn Fox.

Povećanju vrijednosti Hermes torbica, doprinijeli su brojni faktori. Zahvaljujući slavnim osobama poput Kim Kardashian, popularnost Hermes torbi ne prestaje rasti. Osim toga, Hermes torbe pokazale su se kao pametna investicija i zbog doživotnog jamstva kojeg donosi ova modna kuća. Sadašnja potražnja za Hermes torbama, daleko nadmašuje proizvodnju zbog ograničenog broja torbi koje se proizvedu u godini dana.

Online dućan luksuznih torbi u svom istraživanju također navodi da Hermes Birkin torba, koja se na njihovoj stranici 1980. godine prodavala za dvije tisuće, danas vrijedi više od 10 tisuća dolara. Baghunter predviđa da će 2025. godine cijena ove torbe prelaziti vrijednost od 20 tisuća dolara.

"Prosječna Hermes Birkin torba vrijedi pet puta više nego što je vrijedila prije 35 godina, a ovakav trend porasta vrijednosti će se sigurno nastaviti. Na temelju povijesnih podataka, procjenjuje se da će u sljedećih 35 godina neke Hermes torbe doživjeti i do deset puta veću vrijednost od današnje tržišne cijene", otkriva direktorica Baghuntera.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.