Biznis

Berlin

Hrvatska turistička zajednica i ove godine nastupa na jednom od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova - ITB

Hrvatska turistička zajednica i ove godine nastupa na jednom od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova - ITB

Hrvatska turistička zajednica i ove godine nastupa na jednom od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova - ITB, koji se ove godine održava od 9. do 13. ožujka u Berlinu.

Sajam će posjetiti i ministar turizma Anton Kliman u pratnji pomoćnice ministra Olivere Shejbal te direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

U sklopu službenog posjeta Berlinu ministar Kliman će se susresti s Talebom Rifaiem, generalnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) s kojim će razgovarati o nastavku uspješne suradnje, a ministar će sudjelovati i na tradicionalnom ministarskom panelu na temu "Puta svile" koji se održava u organizaciji UNWTO-a. Također, ministar Kliman će se susresti i s ključnim turoperatorima kao što su Novasol i TUI.

Prvog dana sajma, u srijedu u 10 sati ministar će na štandu Hrvatske turističke zajednice održati briefing za hrvatske medije, a uz ministra će biti prisutan i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić. Nekoliko vrlo važnih sastanaka s ključnim partnerima na njemačkom tržištu odradit će i direktor Ivičić, a među njima su Thomas Cook, TUI, ADAC, Air Berlin, Germanwings i Lufthansa. Na sastancima će predstavnici subjekata analizirati dosadašnju suradnju, ali i razgovarati o mogućnostima unaprjeđenja iste.

Hrvatska turistička ponuda ove će se godine na sajmu u Berlinu predstavljati na štandu veličine 220 m2, a uz Hrvatsku turističku zajednicu nastupit će i TZ Dubrovačko-neretvanske županije, TZ Šibensko-kninske županije, TZ Grada Zagreba, TZ Splita, Croatia Airlines, Arenaturist, Maistra, Valamar, HUP Zagreb, Sunčani Hvar, Katarina Line, Abacus Tours, Adriana Travel, Crvena Luka, Travelana, Ban Tours, Super Tours te Bi Village.

Podsjetimo, ITB Berlin je jedan od najvećih svjetskih turističkih sajmova na kojem svake godine sudjeluje više od 10 tisuća izlagača iz više od 180 zemalja, a godišnje ga posjeti više od 170 tisuća posjetitelja.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.